Bryne Næringsforening og Brynes Vel
Femminuttersbyen Bryne

Femminuttersbyen Bryne

Hva er viktig for den som skal finne et sted å bo eller drive næring? Svaret finnes garantert på Bryne. Kort vei til alt og mange valgmuligheter gjør nemlig at Bryne sentrum har alt det man kan ønske seg av et bosted eller område for næring.

Handel

Et godt og levende handlemiljø er viktig for å trives for både beboere og besøkende, og i Bryne sentrum finner du alt du trenger i hverdagen. Alle de største dagligvarekjedene, hyggelige spisesteder, sjarmerende nisjebutikker og ikke minst det moderne kjøpesenteret M44, som rommer mer enn 60 butikker, fra Hennes & Mauritz til Clas Ohlson.

Transport

Tog- og busstasjonen, som snart fornyes, har en sentral posisjon i byen, og legger til rette for god kollektivtrafikk både nord, sør, øst og vest. For kjørende er Bryne lett å finne og lett å bruke, med en oversiktlig struktur og gode veier. Det tar også mindre enn en halvtime å komme seg til flyplassen på Sola om man skal videre ut i verden, enten du bruker egen bil eller flybusstjenesten Jærlines.

Næringsliv

En offensiv næringspolitikk gjør Bryne til et attraktivt sted for bedrifter, og er sammen med jærsk innovasjon og arbeidsmoral en formel for suksess. Dagens næringsliv på Bryne er framtidsrettet, og inneholder et vidt spekter bedrifter i alt fra oljerelatert industri til innovative kunnskapsbedrifter. Næringslivet på Bryne preges av samarbeid, der alle drar i samme retning når de kan. Det finnes et rikt utvalg lokaler for bedrifter som ønsker å etablere seg i Bryne sentrum, gode fasiliteter for kurs og konferanser, og førsteklasses støttefunksjoner til de som vil drive næring på Jæren.

Utdanning

På Bryne har man investert mye i skolene. Det beste eksempelet er den splitter nye videregående skolen midt i sentrum, som blir en av Norges største. Men barn i alle aldre har tilgang på førsteklasses utdanning i sentrum – en rekke utviklende private og offentlige barnehager, trivelige barneskoler og en fin ungdomsskole, i tillegg til etter- og videreutdanningsmuligheter for de voksne.

Kultur

Det som mer enn noe annet kjennetegner en levende bykjerne er kulturlivet, som på Bryne er rikt og mangfoldig. Bryne Mølle, Vidsyn, Storstova, Jærdagen, Jærnåttå, ?Potetfestivalen og Ranglerock er bare noen få eksempler på kultursteder og festivaler som finnes i Bryne sentrum. Det skjer mye året rundt, noe som garanterer at lokalbefolkningen får en rekke gode kulturopplevelser.

Fritid

Når det gjelder fritidstilbud har Bryne sentrum alt som forventes av et regionsenter, og mer til. Over 100 lag og foreninger, fra fotballklubber til bluesklubb, dekker alle mulige interesser for både store og små. Det ville krevd alt for mye plass å liste opp absolutt alt som er tilgjengelig, men heldigvis kan du sjekke bryne.no for å enkelt finne oversikt over det som tilbys.

Bolig

Det finnes et rikt utvalg spennende boligmuligheter på Bryne uansett hva man er på jakt etter – enten familien trenger større plass, kjæresteparet skal kjøpe sitt første hjem eller du vil ha noe som er enkelt å vedlikeholde. Du vil garantert finne et passende hjem for deg og dine her, i trygge og passe store omgivelser og med gode naboer.Les også