AVLYST! Kom deg ut!

Arrangementet er dessverre avlyst. Spørsmål kan rettes til reidar.hebnes@time.kommune.no

Fagdag for jærske eksportbedrifter. Tirsdag 13. juni, 08:30 – 17:00, Vidsyn, Bryne.

 

KOM DEG UT! 2017

En verden full av muligheter
Næringslivet på Jæren har alltid sett etter muligheter og løsninger. Finnes de ikke lokalt, har det alltid vært mulig å se til utlandet. Selv om oljeeventyret på langt nær er slutt, har de siste årene vist at vi også trenger å orientere oss mot andre muligheter.

På ”Kom deg ut!” treffer og hører du en rekke spennende og kompetente fagfolk som belyser muligheter og snubletråder i eksportmarkedet.

De gode erfaringene fra ”Kom deg ut!” i fjor gjør at vi tør å love at dette blir både en lærerik og inspirerende dag.

PROGRAM
08:30
Registrering, kaffe og mingling.
Det blir også tilstrekkelig med pauser til å fylle på kaffe, strekke beina og treffe interessante deltakere i løpet dagen.

09:00 – 12:00
Hva betyr industrimeldingen for eksportbedrifter på Jæren?
Lederen av Næringskomiteen på Stortinget og ivrig talsmann for framtidsrettet næringsutvikling på Jæren, Geir Pollestad (SP), orienterer om industrimeldingens betydning for lokale eksportbedrifter.

Kverneland Group: Suksesskriterier for eksportsalg for KvG
Magne Svendsen er administrerende direktør for Kvernelands plogfabrikk og ansvarlig for forretningsområdet ettermarked i Kverneland-konsernet. Han har tidligere vært ansvarlig for Kvernelands fabrikk for sprøyter og spredere samt Kverneland goup Mechatronics, begge i Nieuw Vennep i Nederland.

Juridiske fallgruver ved vare- og tjenesteeksport
Trond Selvikvåg er advokat i Kluge Advokatfirma med blant annet avtale- og entrepriserett som kompetanseområde.

Reduksjon av risiko ved etablering og vekst i nytt marked
Ragnhild K. Espeland er nestleder i Innovasjon Norge Rogaland. Hun vil orientere om Innovasjon Norges tjenester og finansiering kan bidra til å redusere risiko for bedrifter som skal etablere seg utenlands.

Eksportfinansiering som verktøy for å vinne nye kontrakter
Ivar Slengesol er direktør for Industri og miljøteknologi i Eksportkreditt Norge as og vil snakke om eksportfinansiering.

Kom deg ut – kan GIEKs garantiløsninger hjelpe deg?
Dag Tørvold har de siste to årene arbeidet som kundeansvarlig i Garantiinstituttet for Eksportkreditt (GIEK), avdeling for Energi og Industri. Han vil fokusere på hva selskapet tilbyr av øvrige garantier til eksportbedrifter. Han vil også gi et innblikk i hvordan de kan støtte bedrifter blant annet gjennom forenklet administrasjon og lavere risiko.

Ut av bollen
Daglig gløder Atle Jerstad i reklamebyrået Glødefisk viser kreative eksempler på identitetsbygging for norske bedrifter som vil vise igjen i et utenlandsk marked.

12:00 – 13:00
Lunsj med lokale råvarer samt gjesteforedrag med internasjonal inspirasjon fra Tormod Andreassen i NHO Rogaland.

13:00 – 16:30
Eksporterfaringer fra fiskebransjen
Magnus Skretting er administrerende direktør i Hjelmelands-bedriften Sterling White Halibut as. Bedriften har i flere år levert store mengder førsteklasses Sterling® kveite til krevende kunder over hele verden.

Why we do what we do: Internasjonal kulturforståelse
Arne Seglem Larsen er Corporate HR Director i Lærdal Medical og har blant annet rapporteringsansvar for bærekraftig utvikling. 

Sunn eksportstrategi
Arve Høgemark er administrerende direktør og eier av Norwegian Pharma. Selskapet driver eksport av helsekostprodukter med omega-3, vitaminer og mineraler.

Vekstgarantiordningen
Jan Egeland, Senior kundeansvarlig bedrift i DNB Bank ASA. Vekstgarantiordningen, et samarbeid mellom DNB Bank og Innovasjon Norge om lån til bedrifter. Jan jobber med et spesielt ansvar for Jæren, han har lang bankerfaring og er godt kjent med næringslivet i regionen.

Eksportsalg til Midt-Østen
Helge Hustoft er CEO i brønnteknologibedriften Dwellop AS. Bedriften ble nylig solgt med god fortjeneste, og en del av suksessen skyldes satsing på markeder utenfor Europa.

Erfaringer fra ”Hannover Messe 2017”
Arne Borg Pedersen er daglig leder i Alloyance, et markedssamarbeid mellom 15 avanserte mekaniske bedrifter på Jæren. Han har svært omfattende internasjonal salgserfaring og hadde nylig ansvar for Alloyance-bedrifters deltakelse på industrimessen i Hannover.

Satsing i Singapore
Inge Brigt Aarbakke, gründer og daglig leder i Aarbakke as forteller om hvordan Aarbakke har gått fram for å komme inn i det asiatiske olje- og gassmarkedet gjennom å ha eget kontor i Singapore de senere årene.

Møbelproduksjon i et globalt marked
Daglig leder Steinar Gulaker i Haugstad Trevarefabrikk forteller om hvordan jærbedriften han leder har lyktes i sterk konkurranse med utenlandske aktører. 

Eksportmuligheter for norsk velferdsteknologi 
Paul Vigmostad i Validé er rådgiver for internasjonale prosjekter i helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster. NSCC har rundt 100 medlemsbedrifter i regionen.

Markedsføring med internasjonal drahjelp 
Terje Tobiassen er grunnlegger av ContinYou, utvikler og produsent av helseklokken Contact. Han forteller om hvordan de skal lykkes i markedet både hjemme og ute, blant annet i samarbeid med andre aktører.

Eksportstøtte til jærbedrifter
May Endresen er fungerende direktør for Greater Stavanger og vil fokusere på hvordan Greater Stavanger støtter opp om eksportbedrifter fra Jæren. Hun jobber til vanlig som mulighetsutvikler med fokus på internasjonalisering. 

Oppsummering
Nina O. Høyland, næringssjef i Sandnes kommune, oppsummerer dagen. 

Moderator for dagen er Reidar Hebnes, næringssjef, Time kommune.

 

17:00 – 19:30
Middag hos Jærkokken Heine Grov (krever egen påmelding)
Etter det faglige programmet inviterer Jærkokken til nydelig treretters middag i sine sjarmerende lokaler i Meierigata. Antall plasser er begrenset, så her gjelder det å melde seg på i tide.

Deltakeravgift: kr 750,- inkl. lunsj
Middag: kr 350,-

Påmelding innen 9. juni.

Husk å krysse av spesielt om du også ønsker å være med på middagen.
Klikk på rød knapp for påmelding